Португалски гранд започва офанзи­ва за Кафу

0

Португалският гранд Спортинг Лисабон започва офанзи­ва по привличането на Джонатан Кафу. Нападателят е под номер едно в списъка на лъво­вете, твърди местният вест­ник Record. Според изданието Кафу е бил одобрен от треньо­ра Жорже Жезуш, който е на­стоял за привличането му. Проблем за Спортинг може да се окаже единствено фактът, че и други клубове се интересу­ват от правата на 25-годишния футболист, а между тях е и английският шампион Лестър, съобщават на Иберий­ския полуостров.

Мениджърът на Джонатан Луис Аугусто Карвальо е уведо­мил ръководството на Спор­тинг, че 8 милиона евро могат да не се окажат достатъчни за привличането на клиента му.

Пред ojogo.pt защитникът на Лудогорец Витиня посочи, че Спортинг Лисабон няма да сбърка с привличането на Ка­фу. „Джонатан може и да из­глежда слабичък, но е физиче­ски много здрав, като камък е. Технически е отлично подгот­вен, прави неща, с които ни смайва. Може да бъде ползван на върха на атаката или по крилата, но обича да има сво­бода на действие. Винаги тър­си празните пространства и е трудно да го спреш. Много е упорит, вкарва доста голове. За мен той ще стои отлично в Спортинг зад тарана Бас Дост“, каза Витиня. „Кафу е бърз, дриблира добре, силен е психически и би играл добре в Португалия“, добави португал­ският бранител на Лудогорец за съотборника си.

За последно Спортинг, в чийто редици са играли Краси­мир Балъков и Ивайло Йорда­нов, купи от български тим Си­меон Славчев – той бе взет от Литекс, но не успя да се нало­жи. „Разликата е, че Кафу има вече сериозен опит в евротурнирите. Това ще му помогне“, уверен е Витиня.

Източник: „Тема спорт“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК