Поморие с класика в регионалното дерби с Несебър

0
-
-

Поморие победи Несебър с 3:0 като гост и поднесе изненадата на кръга. Мачът бе изгледан от около 100 зрители, като на трибуните беше и шефът на съдиите в България Петър Петров.

Първото полувреме премина при равностойна игра, без сериозни голови положения и пред двете врати. Двата отбора си размениха по няколко далечни удара, спасени от вратарите. В 28-ата минута Слави Шопов центрира отдясно, Ростислав Петров засече, но до дясната греда. В 40-ата минута Поморие поведе. Бекир Расим овладя на гърди в наказателното поле и от въздуха прати топката в горния десен ъгъл за 0:1.

Втората част започна с нов гол за гостите. В 54-ата минута Живко Петков проби отляво и центрира успоредно на голлинията. Антон Иванов засече от непосредствена близост за 0:2. До края на мача Несебър натисна сериозно в търсене на поне частичен обрат, но гостите се защитаваха доста дисциплинирано. Освен че не допуснаха сериозни положения пред вратата си, поморийци успяха да стигнат и до трето попадение. В 86-ата минута възпитаниците на Веселин Бранимиров организираха скоростна контраатака, завършена с чудесен удар от границата на наказателното поле на Ростислав Петров, с който бе оформено крайното 0:3.