неделя, май 5, 2024
Начало Тенис Политически скандал и никакви успехи бележат кариерата на екзекутора на Гришо в...

Политически скандал и никакви успехи бележат кариерата на екзекутора на Гришо в Дубай

0
1

34-годишният тунизиец и 117-и в ранглистата на АТП Малек Жазири победи и изхвърли още на старта поставения под номер 1 в схемата Григор Димитров. Жазири със сигурност поднесе голямата изненада в надпреварата, макар да не е особено известен за широката аудитория.

Тунизиецът е професионалист от 2003 година, няма нито една титла в кариерата си, а най-върховото му класиране в ранглистата на АТП е 47-ото място от февруари миналата година. Жазири никога не е преминавал третия кръг на турнири от Големия шлем, като е спиран Ник Кирьос (2015) и Миша Зверев през 2017-а.

Кариерата на тунизеца е белязана от политически скандал през 2013 година, когато трябва да играе срещу израелски съперник  в Узбекистан,  но получава нареждане от родната си тенис федерация да се оттегли, заради което Тунис губи правото си да участва в Купа Дейвис през 2014 година. През 2016-а година тунизиецът отново се отказва преди мач с друг израелен – Дуди Села, но този път причината е контузия, макар да остават съмнения за поредна политическа поръчка.

Жазири тренира тенис от 5-годишен, като любимата му настилка са твърдите кортове, а любимият тенисист – Пийт Сампрас. Харесва футбола и голфа, женен с дете.