Позор! Директорът на спортното училище в Бургас краде от залъка на децата?

7
-
-

Буреносни облаци са надвиснали над несменяемия директор на бургаското спортно училище „Юрий Гагарин“. Георги Георгиев си е навлякъл гнева на възпитаници и техни родители, повечето от които са известни авторитети. Към директорът има няколко обвинения за злоупотреби със служебно положение, но тази която вбесява и засяга всеки един в легендарната гимназия е…хранодена. „Освен, че учат, децата ни биват изтощавани ежедневно в тренировъчния процес. Няма проблем, така трябва да бъде. Храната на обед обаче, която им се дава в столовата е супер недостатъчна, а това е престъпление. Как ще стане високото спортно майсторство? Краде се от залъка им ежедневно“ сигнализират родителите и конкретизират.

„На ден ние родителите дотираме училището с 50 стотинки за храна, а останалите пари до 3, 50 мисля беше, се плащат от министерството на спорта. Първо: кой е разпоредил точно тази да е сумата. Второ: тази сума хем е недостатъчна, хем храната е супер нищожна и децата ходят по павилионите да си купуват хамбургери и странджанки. Трето: разчита се на кетъринг, а не на собствен персонал какъвто имаше по наше време през годините и какъвто беше обещаван. Защото, на столовата и бе направен основен ремонт и бе закупено модерно оборудване, докато училището бе под шапката на община Бургас..“ тук някъде възмущението на този родител спира, понеже същия се развълнува от несправедливостта.

Същият се откланя от темата и твърди, че от елитно и професионално, бургаското Спортно е ударило дъното, че даже и го копаело това дъно. Сочената преди време за абсолютен аутсайдер спортна гимназия в Сливен, имала далеч по- високи резултати вече от бургаската. Може би защото катастрофалния мениджмънт и корупцията взимат връх в „Юрий Гагарин“- училището което е изстреляло в орбитата много известни личности, реализирани до един в своята професия. Човек като се зарови малко повече в „тинята“ се оказва действително, че е направена напълно нова столова за чудо и приказ в близкото минало. Необяснимо за мнозина обаче се сключва договор с фирма за кетъринг- без много разгласа и след незнайно какъв конкурс, ако изобщо е имало такъв. Документацията е засекретена.

Собственик на тази фирма е известен баскетболен деятел с инициали К. Ж. Договорката между него и Георгиев явно е на четири очи: какво да има в тарелките всеки ден и какво да няма, и ако няма, къде отива разликата. Нещо повече, има много сериозни съмнения, че се изписвали и се плащали мистериозни купони. Отделно при мащабната реконструкция в столовата, се говори, че строителни материали и ресурси са били пренасочвани за лица близки до директора, а може би и за самия него. Кадруването при назначенията било също скандално. Легенди се носят как тъста на Георгиев е постъпил на работа, както и изключително обаятелни дами, които по често можели да бъдат видяни в директорския кабинет, отколкото на работното си бюро. Изглежда всичко това и други знайни и незнайни прегрешения на директора са стигнали до ушите на който трябва.

По неофициална информация, другата седмица в Спортното училище влизат одитори от спортното министерство. Очакванията са да се извърши цялостна и безпристрастна финансова ревизия за продължителен период от време. Дали Георги Георгиев има политически чадър над себе си и той ще бъдат опънат здравата над него е загадка. Факт е обаче, че се задавал нов конкурс за поста, а някои от кандидатите били твърдо решени, смело да разобличат сребролюбците в бургаския храм на физическото възпитание и спорта. Георгиев ще бъде запомнен още с тоталната си апатичност за условията в които тренират възпитаниците на стадион „Черноморец“, както и с пасивното си поведение, училището най- накрая да си има собствен сграден фонд. Преди години то се помещаваше в Музикалното училище, а от известно време насам е в ЛУСКА- Професионалната гимназия по сградостроителство и инсталации „Пеньо Пенев“.

0 0 votes
Article Rating
7 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
noname
noname
6 години по-рано

Проверете как треньора по борба Н. Дачев започна работа без да има нужното образование ????

Плуване
Плуване
6 години по-рано

Проверете и Хариета как е започнала работа и с каква диплома

борба
борба
6 години по-рано

георгиев преди около 15г беше директор на спорта не на цялото училище, та и тогава си позволяваше да ни освобождава от училище за да ходим да му беррм лозето с уговорката на другия ден да ни усвободи от часовете педала мръсен не си спази уговорката и ни излага не ни усвободи а и отвсичо наотгоре лозето му беше до джъмбо посока Камено и ни вкарваше в чуждо лозе и като дойдише пазача и Георгиев почваше да ни псува бе ваща Мама аз нали ви казах да не влизате там а той точно ни пращаше в съседното лозе. а и за… Прочети още »

плуване
плуване
6 години по-рано

С бившата си любовница Петкова не могат разделят апетитната хапка .Голямо крадене и вземане на пари става по тези (УЖ) конкурси

Хсха
Хсха
6 години по-рано

Проверете как без да е обявено място за ЗАТС работи госпожата в момента като такава

gunai borbata
gunai borbata
6 години по-рано

Nezakonata dashterq na Georgiev ko stava s neq-BOWANKA NA PETKOVA DASHTERQTA DEMEN :o)HAHMNGO PLDOVIT E TOZ GEORGIEV

Hsha
Hsha
6 години по-рано

hihi tq na toz li e shterka we?basimajkata tq grozna we quek ko gvoris w e?koit ibe,ibe i prai lapetq-georgijkata s tri deca haha