Подут палец тормози звездата на Ботев, Вуйчо Ваньо – в групата

0

Подут син палец притеснява треньора на Ботев Николай Ки­ров преди четвъртфи­нала за Купата на България срещу Пи­рин, научи „Меридиан Мач“. Новата звездна придобивка на „жълто-черните“ Фернандо Виана е с контузия и от 10-ина дни тренира само с маратонки. Бразилецът е с болежки, трудно обува фут­болни обувки и е под въпрос за гостуването в Благоевград. В пос­ледния момент лекар­ският щаб на пловдив­чани ще реши дали Виана да играе като титуляр. Със сигурност той ще запише минути в мача срещу Пирин, но те ще бъдат на ин­жекции. Интересното е, че като му бъде пос­тавена спринцовка, нейното действие трае само 40 минути, след което болката се въз­становява. Така футбо­листът със сигурност няма да играе пълни 90 минути. Очаква се нападателят да се появи на терена през второто полувреме.

Един от младите та­ланти на „канарчета­та“ пък Милко Геор­гиев, който все по-чес­то попада в първия състав, е аут за визи­тата на Приин. Крило­то получи червен кар­тон в шампионатен двубой при U 19 и от­пада от сметките на Белия.

Голямата въпроси­телна пред Пирин в последните дни е на път да наме­ри своето разреше­ние. Иван Цветков е в групата на Пирин за срещата с Ботев, въпреки че се поя­виха информации как самият той не желае да играе срещу бившия си тим. В групата е и контузеният доско­ро Дани Младенов.

От клубната управа на Пирин съобщиха, че полицията ще се погрижи за спазва­нето на обществения ред и недопускане на неговото нарушаване преди, по време и след мача. Организа­цията ще бъде по­добна на тази за шампионатния дву­бой в Благоевград с Левски, ще има и пропускателни пун­ктове. Очакват се около 400 привърже­ници на Ботев, феновете на домакините са подготвили спе­циална хореография. На стадиона ще има отново поставени и дарителски кутии за набиране на средс­тва за подкрепа на бившия футболист на Пирин Васко Мадолев, който се нуждае от бъбречна трансплантация. Ръководс­твото на Пирин оча­ква завидна посещаемост за мача от поне 4000 фенове на „орлетата“.

Източник: „Меридиан мач“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК