Пирин приема днес Витоша в дерби на дъното

0
1
-
-

Пирин приема Витоша (Бистрица) в Благоевград в двубой от 22-ия кръг на Първа лига в опит да прекъсне серията си от три поредни загуби и да се отдалечи от опасната зона. Двубоят на стадион „Христо Ботев“ е от 15.00 часа и ще бъде ръководен от съдията Владимир Вълков.

В момента двата тима са на последните две места във временното класиране, като положението на бистричани изглежда отчайващо – едва пет точки и нито една победа на сметката им. “Орлетата” са натрупали цели 19, колкото има и Етър, и вървят 13-и в таблицата.

В Благоевград се очаква да излезе новото попълнение на Витоша Орлин Старокин. Опитният и универсален футболист чакаше трансфер в чужбина, а изкара и в Благоевград сезон 2016/2017. Отделно и наставникът на тигрите от Бистрица Костадин Ангелов-Лаптопа е бил начело на Пирин през 2011-та година.

В същото време в състава на Пирин имат проблеми със защитата, след като титулярният централен бранител Костадин Ничев е наказан. Очаква се мястото му да заеме Тодор Паланков, който е с голям опит и е играл и на този пост.

През есента двата тима завършиха 0:0, като Пирин е единственият отбор от Първа лига, който не е побеждавал засега тима от Бистрица в елита. Но пък през лятото орлетата биха в контрола в Благоевград този съперник с 3:1.