Петър Хубчев разкарва чужденците от националния отбор

0
Снимка: topsport.bg

Селекционерът на нацио­налния отбор Петър Хубчев обмисля да се откаже от ви­кането на натурализирани чужденци. Специалистът вече направи първия ход, като не взе Марселиньо за световна­та квалификация с Беларус. Бразилецът бе в групата за Франция и Швеция, но тя бе определе­на от предшественика му Ивайло Петев. Атакуващи­ят халф на Лудогорец стана част от трикольорите при Петев, като дебютът му бе срещу Португалия (1:0), кога­то донесе и победата с единствения гол в мача. Пре­ди това при Любослав Пенев част от тима ни беше друг бразилец – Маркиньос.

Бившият вече селекцио­нер планираше да включи за в бъдеще още няколко чуж­денци. Сред опциите му бяха централният защитник Александър Барт, който има български паспорт. Той оба­че така и не стигна до наци­оналната фланелка заради документни проблеми. Таки­ва имаше и с друг иностранец – украинския нападател Борис Ташчъ, който се оказа с наши корени. При него се очакваше документ от местната федерация, че тя е съгласна да играе за Бълга­рия. Сега обаче Петър Хуб­чев в стопирал процеса и ед­ва ли играчът на Щутгарт някога ще облече екипа на трикольорите.

Петев бе дал задача на ръ­ководството на БфС да му изготви списък с чужденци, които имат българска връз­ка и имат шанс да станат национали. От централата бяха изпълнили това искане на селекционера, като бяха намерени над 10 такива футболисти. Сред тях са би­ли македонецът Никола Якимовски и сърбинът Никола Вуядинович.

Източник: „Тема Спорт“

Снимка: topsport.bg

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК