Пари в Ботев само до лятото

0

Положението в Ботев Пловдив е изключителни кри­тично, разкриха източници от клуба. В момента в касата

[sociallocker id=5830]

има средства само до края на сезона. Те са главно от про­дажбата на Жоао Паоло в Лудогорец и дребни спонсорски договори, които изтичат през лятото, съобщава „Тема спорт“.

Както е известно, Георги Самуилов развя бялото знаме на 21 февруари и върна акци­ите – 60% на Сдружение „Ботеб 1912“, което притежава­ше 1%. Останалите 39 про­цента от книжата са в ТЦ ИМЕ. През есента от Коматево си тръгна и другият собственик Румен Чандъров. Така реално в момента канар­четата са на автопилот.

Председателят на Сдруже­ние „Ботев 1912“ Апостол Апостолов е в чужбина, като всячески се опитва да намери нови инвеститори, но засега удря на камък. Преди две сед­мици се заговори за руски биз­несмен, но всичко остана са­мо на думи. Реално в момента няма информация някой да ис­ка акциите на клуба. Президентът Ангел Палийски е с изключен телефон, а наскоро бе в болница заради високо кръвно. Така вече близо месец нито един ръководен и отго­ворен фактор при жълто-черните не е говорил по те­мата, за да внесе по-голяма яснота относно бъдещето, което очевидно не е никак ро­зово. В клуба очакват с нетърпение предстоящите парламентарни избори на 26 март с надеждата държава­та да протегне ръка за по­мощ.

Голяма част от футболис­тите пък са готови да си тръгнат през лятото, ако ня­ма положително развитие. Седем основни футболисти са с изтичащи договори през юни. Това са – Георги Георгиев, Виктор Генев, Тодор Неделев, Антонио Вутов, Радослав Терзиев, както и двама от юношите на клуба – Радослав Апостолов и Борис Тютюков. Към днешна дата няма никак­ви индикации за тяхното преподписване. Неделев и Вутов са под наем от Майнц 05 и Удинезе.

Източник: „Тема спорт“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]