Парите за футбол в Бургас паднаха пет пъти

0

Драстично е намалял финансовият оборот в бургаския футбол. В момента на година местните клубове и школи въртят около 3 милиона лева. Сумата се получава, като се съберат бюджетите на Нефтохимик, Черноморец 1919, Звездичка, Свети Никола, Бургас – спорт и другите клубове и школи в града. Парите стават малко над 3 милиона лева. За справка- през 2009 година само бюджетът на ПСФК Черноморец е бил над 15 милиона лева. Тогава обаче бяха златните времена на Красимир Балъков, когато парите в клуба течаха като река. От години обаче тази река е пресъхнала, а в момента ПСФК Черноморец крета в селските дивизии на последно място.

Сега парите за футбол са вече значително по-малко. Средствата са поне пет пъти по-малко от преди години. Може би и заради това на местно ниво този спорт има все повече проблеми.

Надеждите за някакво възраждане са свързани с тима на Нефтохимик, който обаче трябва да реши спешно най-важните си задачи, за да излезе от зоната на изпадащите. В противен случай, перспективите са много мрачни.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК