Пак трудно, но Григор на полуфинал в Бризбейн

0
-
-

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира на полуфинал на турнира в Бризбейн, където продължава да защитава титлата си от миналата година. Гришо записа втора трудна победа. След измъчения успех вчера над австралиеца Джон Милман, днес хасковлията се наложи с 6:4, 6:7 (3), 6:4 над британеца Кайл Едмънд.

В края помогна и контузия на съперника, при която Димитров реагира джентълменски, прескочи мрежата и се втурна да помага на Едмънд. На полуфинала Григор Димитров ще се изправи срещу Ник Кириос, който по-рано днес се наложи над Александър Долгополов.

След размяна на началните геймове, в седмия Едмън достигна до първите две точки за пробив в мача. Гришо обаче се измъкна от трудната ситуация и взе подаването си за 4:3. Веднага след това Едмънд изостана с 15:40, като Григор се възползва още от първата си възможност и поведе с 5:3. На свой сервис българинът бе безкомпромисен, затваряйки сета при 6:3.

Вторият сет започна като първия, като съперниците взимаха подаванията си. Чак в деветия гейм Димитров стигна до два брейкпоинта, от които обаче не се възползва. В крайна сметка сетът трябваше да се реши след тайбрек. Там първият минипробив дойде след двойна грешка на Григор – 2:4 точки. Световният №3 игра на втори сервис при 3-6 и опонентът му с ретур уинър реализира сетбола – 6-7(3).

Във втория гейм от третия сет Димитров поведе 30:40, но не успя да пробие. Световният №3 изпусна и нов шанс – 1:1. В деветия гейм при 4:4, 15-0 Едмънд лошо усука глезена си и падна на земята. След няколко минути играта все пак продължи, а Григор спечели подаването си за 5:4. В следващия гейм Димитров осъществи пробив, осигурявайки си място на 1/2-финалите.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]