Пажин: За Вечно дерби изобщо не може да се говори! ЦСКА играе в Трета лига, не в Първа

1
-
-

С оглед на предстоящия сблъсък между отборите на Левски и ЦСКА във фаталния 13-ти кръг от първенството в Първа лига, topsport.bg се свърза с бившия футболист на „сините“ и национал на България – Предраг Пажин, който сподели впечатленията си от представянето на неговия любим отбор под ръководството на Делио Роси и какви са очакванията му за двубоя, който феновете и на двата тима чакат цяла година.

Здравейте, г-н Пажин. Нека започнем с това какво мислите за представянето на Левски, откакто Делио Роси пое отбора? Той е ли е правилният човек за „сините“?

– Абсолютно. Няма как това да се подлага под съмнение. Делио Роси е възможно най-правилният човек за Левски. Откакто дойде, нещата просто си дойдоха на мястото. Отборът върви в правилната посока, след като на даден етап нещата не бяха толкова добре откъм представяне.

Можем ли вече да говорим за шампионска титла или още е доста рано за такива цели?

– Мисля, че е прекалено скоро да се говори за титлата. Абсурдно е. Отборът все още не е готов, има върху какво още да се работи, за да може да се цели толкова нависоко. Трябва да се обиграят още по-добре, може би да се вземат и нови футболисти.

Не са ли достатъчни новите звездни попълнения – в лицето на Габриел Обертан, Жорди Гомес, дори и Сержиу Буш и Жуниор Мапуку?

– Безспорно това са много добри футболисти, но не е нормално в присъствието на такива играчи, голмайсторът да е централен защитник. Не ме разбирайте погрешно, това, че бранителите също бележат голове е много хубаво, но просто не е приемливо.

В мача срещу Етър, който Левски спечели с 1:0, единственото попадение бе дело именно на Давид Яблонски…

– Това, че Левски печели е наистина важно, но най-добрият ти играч на терена не би трябвало да е защитник.

Можем ли да отдаден липсата на голове на това, че италианските треньори са известни с дефанзивния си стил на игра и Делио Роси налага именно такъв и в Левски?

– Не мога да кажа, че точно това е причината, но липсва футболист, който да внесе този завършек на атаката, от който Левски има нужда в момента. Отборът е подреден много добре, показва хубава игра, движението на играчите е на ниво, но няма човек, който да реализира попаденията, а това е огромен проблем. Едва ли Делио Роси тренира единствено отбранителната линия… Вярвам, че треньорския щаб работи върху привличането на класен нападател.

Време е да отдадем заслуженото и на предстоящия двубой с ЦСКА…

– Лично за мен това е поредният мач за Левски, тъй като за Вечно дерби изобщо не може да се говори. ЦСКА играе в Трета лига, не в Първа…

Но ако трябва да оценим представянето на отбора, който в момента играе на „Армията“, може да се каже, че „червените“ са в мини криза. Ще повлияе ли това по някакъв начин на срещата в събота?

– Едва ли. Да, определено в последните си мачове Левски се представя по-добре – спечели 3 точки от Етър, ЦСКА взе само 1. В прекия двубой с Лудогорец също се справи по-добре, но всеки мач е различен. Не мисля, че това може да окаже влияние.

В такъв случай не можем да говорим за фаворит?

– О, да. В тези двубои няма как да има изявен фаворит.

И все пак, каква е Вашата прогноза?

– Разбира се, че искам Левски да победи. По-важното обаче е да покажат хубав футбол, добра игра… Понякога това е доста по-важно от самия резултат. Титлата не се печели от т.нар. големи мачове… Важно е как отборът играе с по-слабите си съперници.

Със сигурност това е по-специален мач, най-вече за феновете, но и той, както всички останали срещи през сезона, носи само три точки, нищо повече.

Пожелавам успех на моя отбор и се надявам феновете най-накрая да загърбят разногласията помежду си, защото Левски има нужда от подкрепата на всичките си привърженици!

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]

0 0 votes
Article Rating
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
genovelov
genovelov
6 години по-рано

КОЙ е пажин та непрекъснато му се дава трибуна.да сте чули на някой българин да му е позволено да прави разбор на сръбското павенство.СТИГА ЗАПАЛЯНКОВЩИНА