Павел Бошнаков създава ОСК „Нефтохимик“

0
-
-

Босът на футболния Нефтохимик Павел Бошнаков има идея и намерение да направи нов по-голям клуб, който да включва и други спортове. Той иска да обедини под марката състезатели по акробатика, лека атлетика, подводен риболов, шахмат, борба, академично гребане и др. По този начин ще се завърне старата форма на Обединен спортен клуб Нефтохимик. Под тази абревиатура структурата съществуваше до 2002 година, когато беше създадена спортната агенция „Лукойл“. Това пък доведе до съсипване на цели спортове в града.

Сега Павел Бошнаков иска да направи отново ОСК Нефтохимик. Целта е да се стимулира спортът в Бургас и да се излезе от кризата в последните години. Финансирането ще бъде осигурено от фирмите на Башнаков, с помощта на общината и други спонсори. По този начин ще се даде нов мащаб на спортните проекти в града. Новият обединен клуб ще има избрано ръководство и спортно-технически щаб.

За последно ОСК Нефтохимик беше воден от Милан Ганчев, а парите даваше Лукойл- Нефтохим. Най-силните години на обединената структура бяха в средата и края на 90-те години, когато държавният Нефтохим осигуряваше щедри субсидии. Това време вече е минало, но все пак новото начинание на Павел Бошнаков може да даде импулс на местния, автентичен бургаски спорт

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК