Официално! Обертан в Левски

0

Трансферният удар на Левски е факт! „Сините“ вече са собственици на бившия играч на Манчестър Юнайтед Габриел Обертан, който преди минути парафира с 26-кратните шампиони на България, научи Sportal.bg. Френският бързак подписа за две години, като има опция за удължаване на контракта с още една година. 28-годишният играч се очаква да бъде звездата на тима, воден от Николай Митов.

Офанзивният футболист бе част от рекордьора по титли на Англия между 2009 и 2011 година, като по това време работи под ръководството на сър Алекс Фъргюсън. С екипа на „червените дяволи“ записва 28 мача във всички турнири и вкарва един гол, който е във вратата на Димитър Иванков в Шампионската лига. В последствие французинът е продаден на Нюкасъл за 3 милиона паунда. За „свраките“ юношата на ПСЖ и Бордо има общо 76 двубоя и 3 попадения.

През миналия сезон крилото игра за руския Анжи, като записа 8 двубоя и един гол, както и за английския Уигън, за които регистрира 12 срещи и едно попадение. Обертан пристигна в Левски, след като бе убеден от собственика на тима Спас Русев. Именно бизнесменът уреди трансферите на французина и испанския халф Жорди Гомес, който е юношата на Барселона, но в кариерата си е играл в Еспаньол, Уигън, Суонзи, Съндърланд, Блекбърн и Райо Валекано.

Русев е изключително мотивиран да направи още по-сериозна селекция, като преговаря със защитник от Холандия и Испания, а при отстраняване на Хайдук най-вероятно ще бъде взет още един футболист от висока класа.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК