Отложиха гледането на евролиценза на ЦСКА

0

Лицензът на ЦСКА за евротурнирите не бе гледан на заседанието на комисията към БФС. Очаква се това да стане на следващата сбирка. Отлагането е заради УЕФА, като все още се очаква становище за това дали да бъдат допуснати „червените“.

Според източник на „24 часа“ един от отборите, които са се класирали вече за участие, виси с пълна сила и това не е ЦСКА. При него имало един куп проблеми. БФС ще обяви накуп всички, които получават евролиценз, защото трябва да има и една седмица за обжалване, а имената на отборите ни трябва да са в УЕФА не по-късно от 30 май.

Наставникът на „червените“ Стамен Белчев обяви, че със сигурност ще направи промени в състава си за последния

мач на отбора на стадион „Българска армия“ през това първенство срещу „Локо“ (Пд). Другото домакинство е вечното дерби с „Левски“, като мачът е на „Васил Левски“.

Причината е, че основни играчи на ЦСКА като Манолев, Бумал и Кулма висят с картони, като само един срещу пловдивчани след това ги вади от дербитата с „Лудогорец“ и „Левски“. Всичките обаче са в групата на двубоя срещу „Локо“ (Пд). От ЦСКА вече обявиха, че предсезонният им лагер ще бъде в австрийското градче Фюген, като там ще останат около седмица, като се търсят съперници за контроли. През миналото лято отборът бе на същото място.

Всички играчи ще бъдат пуснати в почивка веднага в края на първенството, като част от чужденците със сигурност ще се присъединят към отбора направо в Австрия. До края на май трябва да бъде взето и решение кои футболисти да бъдат освободени, като това ще бъдат минимум четирима, начело с Кубемба, който тотално разочарова през пролетта.

Източник: „24 часа“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК