Общината налива над половин милион в ПФК Созопол

0
pomorie sozopol 63

Два нови клуба се включиха в семейството на общинските клубове и от тази година ще получават финансова подкрепа за своята дейност. Това са Футболен клуб «Свети Никола» гр. Черноморец и СНЦ „Сърф клуб – Созопол“ гр.Созопол,чиято субсидия е по 5 хил. лева. С по 5 хил. лева ще бъдат подпомогнати и Спортен клуб “Киборг” Созопол, Спортен клуб “Олимп” Созопол, СНЦ “Общински водолазен център, Спортен клуб “Спартак”-Созопол и Спортен клуб по футбол “Стоян Георгиев – ОБРАЗА” с.Росен . Най- сериозно финансиране получава Футболен клуб „Созопол”- 550 хил. лв. По 25 хил. лева годишна субсидия получават Гребен клуб Созопол, Спортен клуб по борба “Никола Станчев” и СНЦ “Общински Яхт клуб” Созопол. Плувен клуб “Бриз “ Созопол ще бъде финансиран с 10 хил. лева, с толкова ще бъде подпомогнат и Карате клуб “Шогун” Созопол. Спорен клуб”Буши-до”Черноморец ще получи финансиране от 20 000 лв. За дейности и мероприятия за масова физкултура и спорт за деца и младежи, в новия бюджет са планирани 55 хил. лева.
Основната цел и стратегия при развитието на младежките и спортни дейности на Община Созопол е чрез физическа култура и спорт да се създадат много добри условия за приобщаване на децата, младежта и широките слоеве от населението към здравословен начин на живот и постигане на физическа и психическа устойчивост. Като заедно с това спортуващите младежи и подрастващи да бъдат възпитавани в нравствени и морални ценности, както и пълноценно използване на свободното време чрез физически занимания и спорт, като това е най-добрия и ефективен начин за успешното противодействие с тютюнопушенето, наркоманията и другите социални деформации.
Като начин за постигане на тези цели е прилагане на професионален подход към дейността на всички спортни клубове на територията на община Созопол за постигане на високи спортни резултати и издигане престижа на Общината на държавно и международно ниво.
Затова и развиването на спортната дейност е сред основните приоритети на общинското ръководство, като финансирането на спортните клубове, включването на разнообразни видове спорт и привличането на все повече деца и младежи е кауза на кмета на Община Созопол Панайот Рейзи.
В Проекта за бюджет на Община Созопол за 2018 година са планирани 700 000 лв. За подпомагане дейността на спортните клубове и развитието на ученическия спорт на територията на общината.