Няма такова газене! Гришо помете и Буста

0

Григор Димитров продължава с уникалното си представяне на финалния за годината турнир в Лондон. След като прегази Гофен, този път в жертва на най-добрия ни тенисист се превърна Пабло Кареньо Буста , отнесен с 6:1, 6:1. Мачът беше без значение, тъй като Гришо вече си беше осигурил място на полуфиналите. Там той ще се изправи срещу американеца Джак Сок.

Двубоят започна с 4 топовни сервиса на Димитров, от които един ас, и 1:0 гейма. Българинът взе подаването на съперника си също на нула и дръпна с 2:0. Веднага след това затвърди пробива си с нов бърз гейм, като все пак даде първа точка в мача на Буста. Последва най-оспорваният до момента гейм. Григор поведе с 40:15, но испанецът спаси и двата брейкпоинта. При третата си възможност, обаче Гришо бе безкомпромисен и поведе с 4:0. В следващия гейм най-добрият ни тенисист допусна двойна грешка, което обаче оказа и единствената точка за съперника му – 5:0. Буста взе първия си гейм в срещата на 15, за 1:5. Без никакви затруднения, на 15, Григор взе подаването си, а с това и сета.

Григор започна с пробив и втория сет. При опит да спаси топка, обаче Буста падна лошо, заради което след края на гейма взе медицинско прекъсване. С помощта на 2 аса българинът затвърди пробива си. Димитров стигна до две точки за пробив в следващия гейм, които обаче бяха отразени от испанеца. При третата си възможност, обаче Гришо стигна до втория си пробив в сета, повеждайки с 3:0. Безпроблемен гейм на 15 и разликата набъбна до 4:0. Макар и доста трудно, Буста взе следващото си подаване, записвайки първи гейм във втория сет. Нов отличен сервис гейм за Димитров и испанецът трябваше да подава за оставане в мача. Гришо стигна до 2 мачбола, възползвайки се още от първия – 6:1.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]