Нов собственик от чужбина поема Ботев (Пд)

0

Новината за оттег­лянето на собствени­ка Георги Самуилов от Ботев разбуни се­риозно духовете в Пловдив и

[sociallocker id=5830]

дори хвър­ли в паника доста от феновете. Информа­циите породиха и не малко спекулации, но обобщаването на фактите показва, че картината не е толко­ва страшна. Хроноло­гията на събитията е следната. На 13 фев­руари Георги Самуи­лов е уведомил пре­зидента Ангел Па­лийски и съвета на директорите, че се от­тегля. В първия мо­мент това е шокирало всички в Ботев. Саму­илов е изтъкнал като причина оставените задължения от 12 ми­лиона лева от време­то на Цветан Василев. От клуба са му благо­дарили за сериозната подкрепа в последната година и за средст­вата, които са дадени от него под формата на спонсорски дого­вор, а не като заем.

На 15 февруари ад­вокатът на Самуилов-Димитър Радев е джиросал акциите на Апостол Апостолов и от този ден сдруже­ние „Ботев“ притежа­ва 61%, а ТЦ ИМЕ 39%. Ден по-късно в клуба са платили всички заплати на футболисти и служи­тели, за да няма нап­режение.

В момента се под­готвя насрочване на Общо събрание на акционерите, на кое­то се очаква в Ботев да влезе много сери­озен мажоритарен собственик. Единст­вено и само прези­дентът Ангел Палийс­ки води разговори за придобиването на акциите от новия собственик. В момента той е в чужбина за финални разговори. Със сигурност става въпрос за много сериозна фирма, която ще покаже амбиции за завършване на стадиона и завръщане на отбора на мястото, на което го искат хилядите привърженици.

Източник: „Меридиан мач“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]