Нов скандал: Крис Фрум хванат с допинг

0

Четириктратният победител в „Тур дьо Фрас“ Крис Фрум е дал положителен допинг тест по време на Обиколката на Испания, съобщава Международния колоездачен съюз.

В пробата на британеца е открито повишено наличие на салбутамол – вещество, което се приема от астматици.

Той е тестван на 7 септември след 18-ия етап от „Вуелта“. Заради това си провинение той може да бъде изваден от състезания за следващата година, информират медиите на Острова.

Всъщност, Фрум има разрешение от Колоездачния съюз и Световната антидопингова централа да ползва лекарство за асматици, тъй като в детството си е страдал от болестта. При въпросната допинг проба обаче наличието на салбутамол е над допустимите 1000 нанограма на милилитър. То е в двойно количество – 2000 нанограма на милилитър.

„Моята астма се влоши по време на „Вуелта“ и аз следвах съветите на нашия лекар да увеличим дозата. Винаги полагам големи грижи да не нарушаваме правата“, коментира Фрум.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]