Нов проект за зала Арена Бургас

0

Зала Арена Бургас ще бъде препроектирана, заради въвеждането на нова система за отопление. Според новите планове тя ще бъде газифицирана. Това обаче ще струва допълнителни 2 милиона лева на инвеститорите.

Първоначално беше решено залата да се отоплява, чрез услугите на местната топлофикация, но в последните месеци бе решено обектът да бъде газифициран. Това налага допълнително препроектиране на строителните дейности, което ще отнеме поне три месеца. Това ще забави строителството, което иначе до този момент върви в добро темпо. Газифицирането обаче ще спестява по 150 хиляди лева на година , което ще намали издръжката на залата. Самото препроектиране предстои да бъде направено скоро.

Залата ще има пет входа. Четири от тях ще са за автомобилите и ще се влиза директно в паркинга, който ще има над 1000 места. Другият вход ще е официалният, по който ще се влиза пеша. Ще бъдат изградени специални подходи и инфраструктура за тази цел. Те ще бъдат финансирани за сметка на община Бургас.

В последните седмици в съоръжението е вградена над 320 тона стомана за да бъде укрепено то допълнително. Отделно са изградени и система за отвеждана на водата при обилен дъжд, както и помпи при възникване на усложнения с подпочвена вода.