Нов в Левски прибира по 12 бона

0

Последното попълнение на Левски – сръбският защитник Милош Цветкович, ще прибира заплата от около 6 хиляди евро (приблизително 12 хил. лв.). През пролетта той е получавал по-малка сума във вече бившия си клуб Напредак Крушевац, но това е съвсем нормално. В него Цветкович е взимал по 4500 евро.

Интересното е, че сините са успели да измъкнат 27-годишния десен бек под носа на Дебрецен. Унгарците почти са били договорили играча, но от „Герена“ са му дали по-добра оферта. През 2009 г. Дебрецен елиминира Левски в плейофите за влизане в груповата фаза на Шампионската лига след две победи (2:1, 2:0).

Милош Цветкович е роден на 6 януари 1990 година в Белград, Висок е 175 сантиметра, тежи 70 килограма, играе с десния крак. Започва да тренира в школата на Цървена звезда, а след това се мести в Земун. В този клуб стартира и професионалната си кариера. От 2007 до 2011 година изиграва 71 шампионатни двубоя. През лятото на 2011-а преминава в Рад, откъдето е преотстъпен на аматьорския Палич. В началото на 2012-а отива в Хайдук Кула, а през лятото на 2013 година Милош подписа с Напредак Крушевац. В края на 2014-а е взет от Цървена звезда, където остава до миналата есен. През тази пролет се връща в Напредак, за който изиграва 10 шампионатни мача – последният е на 13 май.

Очаква се до края на седмицата Левски да успее да привлече още двама играчи – халф и крило. За подсилване на полузащитата сините бяха набелязали Франсиско Сантос да Силва Жуниор от норвежкия Стрьомсгодсет. Той е родом от Гвинея Бисау, но притежава и португалски паспорт. За правата на 25-годишния полузащитник Стрьомсгодсет иска 50 хиляди евро.

До дни Левски ще реши дали да привлече халфа Васил Панайотов, който за последно бе част от полския втородивизионен Стал Миелец. Панайотов мина медицинските прегледи и участва в тренировките на сините на лагера в Правец.

Източник: „Тема спорт“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК