Нова надежда: Искат да довършат Колежа със заем

0

Представителят на сдружение „ПФК Ботев“, което е мажоритарен собственик на акциите в клуба и член на Борда на директорите – Борис Гиздаков, заяви, че стадион „Христо Ботев“ може да бъде довършен със заем. В сутрешния блок на bTV бе излъчен разговор с клубния шеф, от който се разбра, че „жълто-черните“ ще искат кредитиране от държавата.

„Малко подвеждащо са вкарани част от думите, когато се говори за помощ от държавата. Аз заявявам пред репортер на bTV, че един от вариантите пред нас е да вземем заем, но от банка, а не от някой друг. Това е мое лично мнение и Сдружението не е предприело такива действия. Подчертавам, че това е само един от вариантите за довършването на Колежа“, обясни впоследствие Гиздаков.

Заместник кметът на Пловдив Георги Титюков пък заяви, че стадион „Христо Ботев“ е крайно необходим не само на града, но и на България.

Стадионът на „канарчетата“ бе разрушен, за да стартира цялостната му реконструкция преди 5 години, но след скандала с КТБ, която бе спонсор на клуба, строителството бе замразено. След това имаше няколко плана за рестарт, но те така и не се осъществиха.

Източник: „Меридиан мач“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК