Ники Митов за първи път срещу любимия Левски, гласи освободен от Делио Роси за титуляр

0

Тази вечер треньорът на Септември Николай Митов за първи път ще се изправи срещу любимия си Левски – досега той не е имал тази възможност, защото тимовете, на които е бил начело -Монтана, Септември и Пирин Разлог, не са били в една лига със сините. Треньорът води отбора от „Герена“ до края на месец юли, пише „Тема спорт“. Последният двубой, в който бе на скамейката на 26-кратните шампиони, бе при 2:0 над Витоша Бистрица (на 30.07.2017 г.). След това той продължи да тренира състава до официалното назначаване на Делио Роси на 8 август. Сините пък бяха водени срещу Верея от Асен Букарев.

Днес със сигурност Митов ще иска да се докаже. Той обаче ще срещне доста променен Левски, а не този, който остави. Най-малкото Роси разбърка местата на някои играчи – Обертан вече е офанзивен полузащитник, а Жорди Гомес е дефанзивен халф. Антонио Вутов е на дясното крило, а Роман Прохазка на лявото.

Все пак Митов познава качествата на футболистите на сините и ще се опита да им противодейства по възможно най-добрия начин.

Септември ще излезе с повишено самочувствие на „Герена“. Тимът се съживи под ръководството на Николай Митов. В дебюта на треньора новакът в групата се наложи с 4:1 като гост на Черно море на „Тича“. В края на срещата наставникът бе изгонен и гледа от трибуните домакинството на Етър -1:1.

Митов възнамерява да пусне като титуляр на „Герена“ бразилеца Жеан Патрик. Интересното е, че той бе тестван около десетина дни от Левски, но не успя да си заслужи договор. След това обаче бе одобрен от Септември.

В добра форма е един от капитаните Борис Галчев. Бившият играч на ЦСКА вкара в предишните два кръга от преки свободни удари. На него се възлагат големи надежди да направи силен мач тази вечер.

До последно под въпрос за срещата ще са бековете Богомил Дяков и Румен Трифонов. По-вероятно е първият да не бъде на линия – получи контузия на ръката срещу Черно море. Аут за двубоя е вратарят Валентин Галев, който бе опериран.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК