Нечовешко! Краси Георгиев успя! Бяга 36 часа в помощ на деца, преборили рака!

0

Ултрамаратонецът Красимир Георгиев направи нещо невиждано – бяга рекордните 36 часа на пътека в помощ на деца, преборили рака! За това време героят измина повече от 220 километра.

Както вече стана ясно, каузата е благотворителна и има за цел да се съберат средства за тренировъчни спортни лагери на деца, преборили рака и покриване на разходи за участието им на голямото международното състезание „Игри за победители“ 2018 в Москва.

Бягането на Георгиев започна в 10:00 часа сутринта в петък в „Park Center Sofia“ и приключи точно в 22:00 часа тази вечер, когато героят вдигна победоносно ръце и започна да приема поздравления.

„Ти си нашият идол!“, приветстваха Краси Георгиев присъстващите в столичния „Park Center“, където се проведе събитието.

Край пътеката, на която той бяга 36 часа, имаше стотици, които бурно го аплодираха.

Единствените слизания от пътеката на Георгиев по време на изкючително изтощителното предизвикателство бяха за физиологични нужди и за кратки рехабилитационни процедури, извършвани от един от най-добрите родни кинезитерапевти Димитрина Сивкова.

Въпреки умората, Краси Георгиев остана на крака и минути след финала на 36-часовото бягане.

„Благодаря на всички! Бяха много тежки 36 часа, но човек като реши нещо – го прави! Най-важното е, че помогнахме на малките герои, те са герои“, сподели измореният Краси Георгиев.

„Беше тежко, ужасно тежко“, добави единственият българин, финиширал в най-тежкото състезание в света – „Бадуотър“ (216 километра в Долината на смъртта).