Нефтохимик 2010 очаква старта на мащабен проект за евротурнирите

0

Старши треньорът на шампионите по волейбол за мъже тази година Петър Дочев все още не знае дали ще остане в Нефтохимик 2010, но след около седмица въпросът ще е ясен. Наставникът разкри днес в Пресклуб «България», че има оферти от други клубове в страната, но приоритет за него е бурагският тийм. Именно от треньорския пост се тръгва за един сериозен проект, какъвто е участието в Шампионската лига, подчерта треньорът. Ако преподпише с Нефтохимик, Дочев е готов веднага да започне разговори за селекцията.

„Това е сериозен проект, който не може да стане от днес за утре. Това са средства, с които трябва да се ангажират спонсори, за да може всеки един състезател да бъде спокоен за финансовите рамки и да се участва на такъв форум като Шампионска лига. Общината и кметът на Бургас поеха инициатива за финансова подкрепа за участието в Европа и смятам, че нещата ще се случат. Волейболът е много по-евтин спорт от баскетбола, но е трудно да се каже какъв бюджет е необходим“, каза още П. Дочев. Цифрите говорят красноречиво за постигнатото от бургазлии: „За 2 години вкарахме Нефтохимик в един ренесанс, спечелиха се всички отличия, от 5 възможни трофея взехме 3. Това, което направихме, трябва да стимулра ръководството и момчетата. Всичко е възможно”, изрази надежда П. Дочев.

Надежда за реализация на проекта храни и централният блокировач на отбора Николай Николов. Той иска да продължи кариерата си в Нефтохимик. “В къщи е най-хубаво”, призна състезателят. Кога ще видим новия Нефтохимик , конкурентноспособен на силните в Европа, е въпрос, който вълнува всички. Тепърва предстоят разговори с Валентин Златев и със Сашо Везенков, уточни Н.. Николов. “Да се работи с прекрасни хора и да се постигнат прекрасни резултати”, това си пожела и занапред друг изявен волейболист от блокадата на Нефтохимик Стоян Самунев. Ако проектът се осъществи, той ще стане модел и за другите клубове в страната, убедени са волейболистите. Това, че компанията “Лукойл” има много големи финансови ресурси, непостижими за собствениците и спонсорите на другите клубове, не е препятствие за останалите: Марица я нямаше допреди няколко години, Добруджа може да е с по-скромни финансови възможности, но е един добър отбор, посочи Николай Николов.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК