Нефтохимик 2010 остава без треньор

0

По всичко изглежда, че волейболните ни шампиони от Нефтохимик ще имат нов треньор за следващия сезон. „Меридиан Мач“ научи, че Петър Дочев няма да продължи да води бургазлии. Конкретните причини засега са неясни. Предполага се, че новият треньор и селекцията ще бъдат обсъдени с бъдещия играещ спортен директор Теодор Салпаров. Както е известно, звездното либеро на националния отбор е постигнал принципна договорка да бъде шеф в Бургас.

По време на двегодишния си престой начело на Нефтохимик Дочев спечели три трофея. Преди титлата световният шампион за младежи от Кайро’91 вдигна Купата и Суперкупата на България.

Засега е още много рано да се каже кои волейболисти ще играят с червено-белия екип в Шампионската лига наесен. Много е вероятно да си тръгне диагоналът Жан и Желязков, за когото опции са Гърция и Италия. Славният му баща Николай пък е треньор на румънския Ар-када Галац, така че и това е вариант.

В същото време последните информации около посреща Валентин Братоев са по-обнадеждаващи. Асът на Нефтохимик вероятно ще се оперира в Германия след скъсването на хрущялен пръстен в тазобедрената става. За друга страна, в която можеше да се извърши интервенцията, се спрягаше Германия. Както писахме, подобна артроскопия у нас не се прави.

Надеждата за брата близнак на разпределителя Георги Братоев идва от прогнозата, че възстановяването ще отнеме четири месеца. Така Вальо би пропуснал участието с националния тим в Световната лига и европейското първенство, но може да помогне на „нафтата“ в Европа.

Източник: „Меридиан мач“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК