Нефтохимик с двама нови директори

0

Нови директори ще бъдат назначени в Нефтохимик. Това става ясно от входирана от кмета Димитър

[sociallocker id=5830]

Николов докладна записка в администрацията на ОбС-Бургас. Новите членове в състава на Съвета на директорите ще бъдат двама.

Ето и пълния текст на докладната записка:

ДОКЛАДНА ЗАПИСКА

ОТ ДИМИТЪР НИКОЛОВ – КМЕТ НА ОБЩИНА БУРГАС

ОТНОСНО: Упълномощаване на представител на Община Бургас в извънредното общо събрание на акционерите на Професионален футболен клуб „Нефтохимик Бургас 1962“ АД, свикано на 03.02.2017 г. от 13.00 часа и определяне начина на гласуване на проекто-решенията, посочени в дневния ред.

УВАЖАЕМИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

В Община Бургас постъпи покана вх. №78-00-623/22.12.2016 г. за свикване на извънредно общо събрание на акционерите на Професионален футболен клуб „Нефтохимик Бургас 1962“ АД, в която е посочено, че същото ще се проведе на 3 февруари 2017 г. (петък) от 13.00 ч. в административната сграда на спортен комплекс „Изгрев“, разположен в ж.к. „Изгрев“, гр. Бургас, а при липса на кворум, ще се проведе по реда на чл.227 от Търговския закон на 17 февруари 2017 г. от 13.00 ч. на същото място и при същия дневен ред. В поканата е посочен и дневен ред, включващ следните три точки:

  1. Вземане на решение за промяна на броя на членовете на съвета на директорите на Професионален футболен клуб „Нефтохимик Бургас 1962“ АД;
  2. Промени в състава на съвета на директорите;
  3. Вземане на решение за изменение на Устава на дружеството.

Съгласно разпоредбата на чл. 21, ал. 1, т. 8 и т. 9 ЗМСМА, Общинският съвет приема решения, свързани с разпореждане с общинско имущество, придобиване на акции и дялове в търговски дружества и избиране на представител в техните органи на управление.

Съгласно чл. 19 от Наредбата за условията и реда за упражняване правата на собственост в търговски дружества, участието в граждански дружества и сключването на договори за съвместна дейност от Община Бургас, представителите на общината в общото събрание на търговските дружества, в които общината е съдружник или акционер, правят изявления, извършват действия и изразяват становища в общото събрание на съдружниците само след изрично решение на Общинския съвет, определящо съдържанието на изявленията, действията или становищата.

За това е необходимо общинският съвет, като принципал да определи свой представител в общото събрание и да определи неговия мандат.

Ето защо, на основание разпоредбата на чл. 21, ал.1, т.8 и т.9 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и чл.19 от Наредбата за условията и реда за  упражняване правата на собственост в търговски дружества, участието в граждански дружества и сключването на договори за съвместна дейност от Община Бургас, предлагам Общински съвет Бургас да вземе следните

РЕШЕНИЯ:

І.  Избира …………………………………………… за представител/и на Община Бургас на насроченото извънредно общо събрание на акционерите на Професионален Футболен Клуб „Нефтохимик Бургас 1962” АД, ЕИК 203123031, което ще се проведе на 3 февруари 2017 г. (петък) от 13.00 ч. в административната сграда на спортен комплекс „Изгрев“, разположен в ж.к. „Изгрев“, гр. Бургас, а при липса на кворум, на 17 февруари 2017 г. от 13.00 ч., което да се счита за упълномощаване по смисъла на чл.226 от Търговския закон.

ІІ. Оправомощава представителя/ите в общото събрание да гласува по предложенията от дневния ред, както следва:

По т.1 от дневния ред: „Общото събрание на акционерите взема решение за промяна броя на членовете на съвета на директорите на Професионален Футболен Клуб „Нефтохимик Бургас 1962” АД; – „ЗА“ ;

По т.2 от дневния ред: „Общото събрание на акционерите избира предложените нови двама членове в състава на съвета на директорите“ – „ЗА“ ;

По т.3 от дневния ред: „Общото събрание на акционерите приема предложените изменения в устава на дружеството“ – „ЗА“ .

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]