Нефтохимик падна от Левски, губи шести мач

0

Сините спечелиха като домакини дербито с Нефтохимик 2010 (Бургас) в мач от тринадесетия кръг на първенството, като надвиха бургазлии с 3:1 (25:17, 22:25, 25:18, 25:23) в столичната зала „Универсиада“.

Така Левски записа седма победа до сега, като с шест загуби и 22 точки заема пето място във временното класиране на първенството. Нефтохивик пък отбеляза шеста загуба, като с пет победи и два мача по-малко поради отложени срещи заема седмо място във временното класиране с 15 точки.

Първи мач за бургазлии отбеляза новото попълнение Георги Братоев, който бе картотекиран за втория полусезон. Въпреки това и той не помогна на тима си за нещо повече от един спечелен гейм

Левскарите стартираха ударно, като в първата част буквално прегазиха съперника, като водеха с 22:12 и затвориха безпрепятствено гейма. Това като, че ли ги успокои и нефтохимиците успяха да се наложат в следващия гейм, като изравниха резултата 1:1. В третата и четвъртата част обаче „сините“ не допуснаха повече изненади, бяха водещата фигура и затвориха мача с крайната победа.

Източник: Бгбаскет.бг