Нефтохимик отнесе с лекота Монтана (ВИДЕО)

0

Нефтохимик победи с 3:1 като гост Монтана, в първи полуфинален мач от плейаутите на Първа лига. По този начин „шейховете” взеха солидна преднина преди реванша в Бургас. Срещата на ст. „Лазур” е на 22 май (понеделник), от 17:30 ч. Бургазлии могат да съжаляват, че допуснаха попадение. Почетния гол за домакините падна в 90-ата минута, след като цял мач не успяха да застрашат Янко Георгиев.

Първото полувреме премина изцяло под диктовката на Нефтохимик. След 180 секунди игра Йорданов стреля от фаул, но над гредата. В 9-ата минута пък Яни Пехливанов можеше да вкара гола на сезона. Той стреля мощно далеч извън наказателното поле, но топката разтресе напречната греда. След четвърт час игра Нефтохимик получи право да изпълни дузпа, след като откъсналия се Костадин Хазуров бе фаулиран от вратаря. Минутка по-късно, от бялата точка потърпевшият даде аванс на гостите. И докато домакините се отърсят от гола, „шейховете” удвоиха аванса си. В 20-ата минута Хазуров изведе сам срещу вратаря Романов, който технично копна над стража за 0:2. Малко преди да изтече половин час игра, Нефтохимик можеше да стигне до класическа преднина. Пехливанов изведе Хазуров очи в очи с Корин Брокс, но вратарят спаси. Малко по-късно Петър Атанасов копира изпълнението на Пехливанов от 9-ата минута, но топката премина на сантиметри над вратата.

Втората част беше доста по-скучна от първата. Головите положения и интересните моменти бяха сведени до минимум. В началото наставникът на Монтана Атанас Атанасов извърши двойна смяна, която обаче не промени нищо. В 55-ата минута „шейховете” оформиха класиката в резултата. Вълчанов нахлу отдясно и намери Хазуров около точката за изпълнение на дузпа. Бившият таран на ЦСКА с прецизен удар прати топката в долния десен ъгъл за 0:3. 20 минути преди края Монтана можеше да намали изоставането си. Антони Иванов нанесе силен удар от границата на наказателното поле, но топката премина над вратата. В заключителните минути на мача Иван Вълчанов стреля от фаул, но далеч от целта. В последната минута пък Янко Георгиев излезе неразчетено почти до границата на наказателното поле, не успя да боксира добре центриране от фаул. Топката попадна у Петър Атнасанов, който майсторски прехвърли вратаря за крайното 1:3

Състави:

[sls id=“10″]

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК


Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК