Нефтохимик и Берое си стиснаха ръцете за точката

0
-
-

ТАКТИКАТА

Домакините се опитваха да орга­низират постепен­но своите атаки, да изнасят топка­та, да насочват иг­рата. Вътрешният халф Пехливанов във всяка ситуа­ция бе пред два­мата централни за­щитници и често с тях разиграваше топката. Пролича си, че това е тре­нирано, пролича желанието за кон­трол върху играта. Често обаче разиграванията водеха до пас назад към вратаря. Постоян­но имаше брак и много рядко този начин на водене на играта изпълня­ваше целта си – да бъдат доразвити атаките. Гостите, които според мен имат добри футболисти в средата на терена и могат да се справят добре с то­зи начин на игра, разчитат цял сезон на по-директен фут­бол. Предпочитат изритани по-дълги топки в предни по­зиции, където се разчита на физи­ческата сила и бързината на Мапуку.

КОРНЕРИТЕ

Домакините зала­гат на персонално пазене, смесена за­щита, а гостите – на типичното за тях зоново покритие. Направи впечатле­ние доброто разуз­наване в този план от Христо Янев -домакините изпъл­ниха заучен ъглов удар, при който бе намерен Грънчов, който отправи удар. Това   положение показа слабостите на зоновото покри­тие – нееднаквото уплътняване на на­казателното поле.

БЕЗ РИСК

Ако трябва да охарактеризираме двубоя, като цяло думата е предпаз­лив. Видяхме пре­калено много греш­ки, нарушения и на­късване на играта, което се отрази на качеството. Точката беше в плановете на двамата треньо­ри и със смените, които направиха, те не предприеха ни­какъв риск.

Източник: Бойко Величков/ „Меридиан мач“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК