Несебър трети след бой по Марица

0

Несебър продължава със страхотното си представяне във Втора лига. „Делфините“ разгромиха с 4:0 като домакини Марица. Това позволи на водения от Николай Жечев тим поне временно да заеме третото място в класирането, с актив от 14 точки. За морския тим това бе трета поредна победа и общо четвърта в последните пет мача, в които нямат допусната загуба.

Двубоят започна отлично за Несебър. В 6-ата минута Жак Пехливанов стреля силно извън наказателното поле, но вратарят изби. Топката обаче попадна у Емануил Манев, който я прати под гредата за 1:0. Последва отпускане в редиците на домакините, но все пак след половин час игра те удвоиха аванса си. Симеон Баев намери в наказателното поле Иван Колев, който с прецизен изстрел покачи на 2:0.

През втората част Несебър продължи да играе по-отпуснато, явно с повече мисъл за предстоящия 1/16-финал за Купата на България, в който тимът приема ЦСКА. Въпреки това, обаче те добавиха нова два гола на сметката си. В 71-ата минута Николай Костов изведе чудесно сам срещу вратаря Иван Колев, който без проблеми оформи класиката в резултата. В 76-ата минута Даниел Бенчев проби отдясно и пусна в наказателното поле към Емануил Манев, който с премерен удар в долни десен ъгъл направи 4:0. В края на мача Иван Колев може да запише и хеттрик, но ударът му бе избит от голлинията.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК