Несебър и Созопол занулиха дербито

0
-
-

Несебър и Созопол не успяха да се победят в мач от II кръг на Втора професионална лига. Двата тима изиграха хубав двубой, на който обаче липсваха головете, като последният съдийски сигнал прозвуча при 0:0. „Делфините“ трябваше да доиграят мача с човек по-малко, след като капитанът Николай Костов получи червен картон в 78-ата минута. Това бе първото регионално дерби за новия сезон на първенството. Срещата се проведе на градския стадион в Несебър.

Въпреки горещото време, съперниците предложиха доста динамика в играта си през първото полувреме. В началните минути Иван Пенев засече от въздуха центриране в наказателното поле, но ударът му бе избит в корнер. Емануил Манев пък осъществи хубав индивидуален пробив, но Теменлиев изби изстрела му. Гостите имаха претенции за дузпа, за нарушение срещу Кристиян Тафраджийски, но главният съдия подмина ситуацията. В средата на полувремето съперниците получиха минутка почивка от Валентин Станчев, за да се освежат. След това Стамен Ангелов стреля неточно от далечно разстояние. Мирослав Радев също не намери целта на отсрещната страна на терена. Последната интересна ситуация бе плътен удар на Стамен Ангелов, който обаче бе отразен от Мартин Теменлиев.

През втората част темпото на игра чувствително спадна. Голови положения липсваха, а отсъстваха и интересните положения пред двете врати. В началото на полувремето Тафраджийски стреля с глава над вратата. Несебър пък отвърна с неточен удар от дистанция на Джуниет Али, като с това се изчерпаха опасностите за двамата вратари. В 78-ата минута Николай Костов игра с ръка пред наказателното си поле, за което получи втори жълт и съответно червен картон. Въпреки това, до края на мача вратарят на Несебър не бе затруден, както и този на Созопол.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК