На „Герена“ е резултат от социалната шизофрения, не може клубовете да стават заложници на феновете

0

След буреносните събития на „Герена“ вчера, отношение взе един от най-отявлените левскари. Влади

[sociallocker id=5830]

Въргала изрази своето мнение пред в-к „Меридиан мач“:

Винаги когато си мисля, че вече съм видял най-идиотското и не­вероятно нещо в България, ста­вам свидетел на следващото. Случващото в Левски е резултат от цялата социална шизофрения, която ни залива. Не мога да кажа кой е виновен и кой невинен в ситуацията с оттеглящия се соб­ственик Спас Русев и феновете. Всички са еднакво виновни и ед­накво невинни, защото са залож­ници на случващото се на всички нива в държавата, а и в целия свят.

Дали ще реши нов богат собст­веник проблемите в Левски? Ако един богат бизнесмен е богат, то той е умен. Нима някой умен чо­век ще се замеси в обречена кау­за, как мислите? Ние сме поколе­ние, което израстна с идеали, а се оказва, че за всеки идеал си има табелка с цена. Феновете да полу­чат акциите в Левски? Малоумщина е изобщо да се третират при­вържениците като юридически су­бекти. Целият казус е въпрос на социална политика и здрав разум и няма да се разреши с поредната далавера. Честно да ви кажа, да­ли ще има Левски или не, е най-малкият проблем на България. Всъщност, проблемите на Левски и на ЦСКА не са проблеми на клу­бовете, а на цялата държава. Не може да се радваш на това, че къ­щата на съседа ти гори. Защото във всеки от нашите домове са за­ложени бомби и пожарът ще обх­ване всички. Това е положението. Без социална политика е невъз­можно разрешаването на нито един проблем. Да не би никой да не знае, че клубовете са заложни­ци на феновете? Нали виждате какво се случва не само в Левски, а в други големи клубове в роди­ната ни. По този път тръгват и Бе­рое, и много други.

Когато дойде нов собственик, трябва да се слуша неговата ду­ма, а не неговите функции да се изземват от привържениците, кои­то да казват кой да играе, кой да е треньор и така нататък. Необходи­ма е социална доктрина, само то­гава обществото ми ще просъщес­твува и ще има бъдеще футболът ни.

Източник: Владислав Карамфилов – Въргала/ „Меридиан мач“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]