Национал по бокс потвърди, че Суслеков и Николов са употребявали алкохол, били неадекватни (ВИДЕО)

0
-
-

Пиянска грешка или обикновено недоглеждане са в основата на дисквалифицирането на българския отбор по бокс за младежи от световното първенство в Санкт Петербург?

Четирима родни представители – Боян Асенов (52 кг), Кирил Русенов (56 кг), Евгени Начев (60 кг) и Октай Миджид (75 кг), бяха отстранени от шампионата, тъй като треньорите Радослав Суслеков и Николай Николов не ги заведоха навреме за задължителния кантар.

Един от потърпевшите – Кирил Русенов определи действията на наставниците си като аматьорска грешка. Той разкри, че бургаският треньор Суслеков и Николов са употребявали алкохол, а на тренировката преди кантара са били неадекватни.

„На 15 ноември точно в 16:00 ч. дойде на тренировка. Държа ми лапи, но не както трябва“, разказа боксьорът пред Димитър Тасев.

Треньорът Николов определи подобни обвинения като „абсолютна глупост“.

„Това са глупости. Това е обидно. На плаката на първенство пише, че е от 17 до 28. Това е недоглеждане, защото на рецепцията си пише точно какво-що“, категоричен беше той пред bTV.

За Кирил обаче разочарованието от действията на треньорите е голямо.

„За мен това беше една голяма мечта – да играя на световно първенство. И не само щях да играя, можех да се върна с медал в България“, заяви Русинов.

Двамата наставници са отстранени от националния отбор, а Българската федерация по бокс води разследване.

Източник и снимка: btvnovinite.bg

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК