Националите по пумсе заминаха за Европейско и Световно с надежда за медали

0
-
-

След отличното представяне на българските таекуондисти на престижния международен турнир за „Купата на президента“ в Атина, където спечелихме 4 медала- златен, сребърен и два бронзови, сега очакваме нови успехи. Националният отбор на България по пумсе замина за участие на Европейско и Световно първенство. Двете надпревари ще се проведат в Родос Гърция от 4-8 май. Състезателите изкараха няколкодневен лагер в Горна Оряховица, където тренираха под ръководството на треньорския щаб на националния отбор Бисер Христов -7дан, Христо Върбанов -5 дан и Румен Димитров -4дан.

Председателят на Българската федерация по таекуондо WTF Слави Бинев изпрати участниците. „Вие наистина сте велики, трябва да знаете, че в България бойните изкуства са имали страхотни традиции. Вие отивате за да покажете, че сте най-добрите. Никакво примирение, никакво отстъпление, и да знаете, че вие ще създавате стандартите от тук нататък“, заяви Слави Бинев минути преди да отпътуват играчите.

Българският национален отбор ще вземе участие в първото Световно първенство по плажно пумсе, което ще се проведе на 7 и 8 май също в Родос.

Припомняме, че през изминалия уикенд Александър Джорджев спечели златен медал от силния международен турнир за „Купата на Президента“, който се проведе в Атина. Сребърен медал грабна Даниел Ладжев в кат. до 45 кг., а Светозара Увакова в кат. до 55 кг., и Христо Богданов при кадети в кат. до 37 кг. се прибраха със сребърни отличия.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК