Нападател на Поморие е лидер в класация за най-добър млад футболист

0

Футболист на ОФК Поморие е есенен първенец в класацията на в-к „Меридиан мач“ за най-добър млад

[sociallocker id=5830]

футболист до 23 години във Втора ли­га. Тя е кръстена на героя от Лим Юлиян Манзаров. Лидер след първия дял в шампионата на втория ни ешелон е нападателят Ахмед Ахмедов. Ето и какво пишат колегите от „Меридиан мач“ за него:

Есенният лидер в класацията на „Меридиан Мач“ за най-добър млад футболист до 23 години във Втора ли­га на името на героя от Лим Юлиян Манзаров е нападателят на Поморие Ахмед Ахмедов. Той е роден на 4 март 1995 годи­на и със сигурност е един от най-перспек­тивните родни напа­датели. На няколко пъти получи и повиквателни за младежкия национален отбор, като с фланелката на „лъвчетата” записа и игрови минути.

Ахмед Ахмедов бе показан на бял свят от сегашния селекционер на България U19 Ангел Стойков.Той го привлече в ПФК Бургас, който ръководеше успешно в „Б” група. След обединението с Нефтохимик и подадената от Стойков оставка, Ахмедов се оказа ненужен на „Лазур” и акостира в Поморие. Там той постепенно започна да разгръща загатнатия до момента потенциал. Под вещото ръководство на Малин Орачев нападателят израства с всяка изминала среща и вече привлича вниманието на клубове от елита.

Колкото и странно да се струва подобно сравнение, Ахмедов спокойно може да бъде оприличен на Христо Йовов. Разбира се, таранът на Поморие все още е твърде далеч от финеса, майсторството и харизмата на любимеца на левскарите и едва ли някога ще го достигне предвид най-малкото чисто физическите показатели на двамата. В едно друго отношение обаче двамата са си лика прилика. И двамата са емблематични със способностите да изпуснат от т.нар. 100-процентови положения, а в същото време бележат от невъзможни ситуации. Ахмедов спокойно може да извади от равновесие треньори, съотборници и привърженици на Поморие с невероятен пропуск и в следващия момент да поведе тима си към победа с още по-невероятен гол. Прекрасен пример е двубоят с Левски (Карлово). През първото полувреме нападателят пропусна няколко страхотни шанса, с които можеше да реши всичко в мача. Минутка преди края на двубоя Иван Колев пропусна дузпа, а резултатът все още беше 0:0, въпреки смазващото превъзходство на домакините. И в добавеното време на срещата Ахмедов вкара попадение, като едва ли някой на стадиона можеше веднага след последния съдийски сигнал да каже как точно е реализирал. Това обаче се оказа победният гол, който осигури четвърти пореден успех на тима.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]