Най-малките „акули” разгромиха Нефтохимик

0

Най-малките таланти от школата на ФК Черноморец 1919 записаха сладка победа над градския съперник Нефтохимик. „Акулите”, родени през 2008 г., показаха категорично кой е по-добрият отбор, неоставяйки и нотка на съмнение в превъзходството си. Крайният успех можеше да бъде и далеч по-изразителен. Куп пропуски пред противниковата врата, обаче попречиха да се стигне до по-категорична победа. В редиците на „сините” малчугани се извършваха чести ротации, за да се даде шанс за изява на всички. С 2 гола за успеха на Черноморец се отличи Стоян Христов, а по един добавиха Георги Мутафчиев и Борислав Пенков.

Други два набора на „акулите” също имаха срещи през седмицата. В мач от Елитната група U15, бургазлии отстъпиха с 1:2 у дома на Берое. Първото полувреме премина под диктовката на гостите, които стигнаха до два гола безответни гола. През втората част децата на Борис Борисов упражниха сериозен натиск и Димо Кръстев намали изоставането само на едно попадение. До края на мача „сините” имаха няколко възможности да стигнат поне до точката, но не съумяха да го направят.

Черноморец U17 пък изигра контролна среща с Берое. В Стара Загора възпитаниците на Златко Янков отстъпиха с 2:4. Загубата бе логична, с оглед на факта, че само 2 дни по-рано те имаха мач за първенство, спечелен с 3:1 срещу Свети Никола. Умората от тази среща оказа решаващо значение в мача Берое.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК