Най-дебелите футболисти в България

0
-
-

Във футбола килограмите са важен фактор, но не винаги. Това показва практиката на най-великата и популярна игра. Има играчи, които изглеждат блестящо, но нямат умения. Има и такива, които са с наднормено тегло, но показват чудеса на терена. Ние ви предлагаме една своеобразна класация на най-дебелите футболисти в българския футбол и такива играли по българските терени в родни отбори. Повечето от тях са много добри играчи, а някои дори магьосници с топката. Което повтаря максимата, че който си може, си го може дори и с някое килце отгоре. Да не говорим за Диего Марадон. Ето и класацията:

1. Лилчо Арсов – вратарят на Ботев Пловдив от близкото минало беше поне 110 килограма като състезател, но правеше чудеса. Той беше и любимец на агитката на жълто -черните. Голям колорит и класа, любимец и на медиите.

2.Петър Жеков – големият голмайстор на ЦСКА винаги е бил с поне 15 килограма над нормата. Не тичаше много по терена и не се нагърбваше с дефанзивни функции. Това не му попречи обаче да се превърне в голмайстор на А група за всички времена, да вземе една златна и две бронзови обувки и да се превърне в една от легендите на ЦСКА.

3. Атанас Михайлов – покойният халф на Локомотив София също бе винаги с наднормено тегло, но беше магьосник с топката. Можеше да стреля от всяко разстояние, имаше пас до конец и невероятен невероятен удар при статичните положения. Сам повали грандове като Монако и Динамо Киев. Истинска титан и легенда на отбора си….

4. Марио Жардел – отличен футболист, който дойде в България явно на почивка. Когато сключи договор с Черно море тежеше поне 105 килограма, а на терена му беше трудно да бяга.

5. Хамилтън Рикард – звезда от Висшата лига на Англия, която акостира в ЦСКА вече над 30-годишен и с 25 килограма над нормата. Не остави нищо впечатляващо, но прибираше заплата от 30 хиляди евро на месец.

6. Методи Стойнов – якият нападател на Локомотив Пловдив винаги имаше проблеми с килограмите. Докато играеше с черно-белия екип тежеше минимум 95 килограма, а може би и повече. Имаше обаче голям голов нюх, а в единоборствата стоеше като танк.

7. Михаил Вълчев – в началото на 90-те години Михаил Вълчев играе за Рилски спортист – Самоков. Тогава той е приключил със славните години в Левски и в чужбина и е наддал страховито. Според феновете на Рилецо тогава тежи поне 120 килограма. Въпреки това е основна и важна фигура в състава.

8. Красимир Чомaков – той беше една от надеждите на българкия футбол. Премина в италиански клуб през 2000 година и кариерата му отиде по дяволите. Две години по-късно бе видян на снимки, като теглото му беше станало впечатляващо, може би 110 килограма.

9. Валери Божинов- той никога не е имал някакви големи килограми, но повечето треньори са му правили забележки за телесното тегло. За последно в Партизан бе обвинен, че е дебел, но той не се съгласи с тази констатация.

10. Пламен Тимнев – отличен нападател, който имаше много добри характеристики на таран. Качи много килограми в последната година на кариерата си. При повторното си завръщане в Нафтекс вече имаше поне 100 килограма. Иначе силен и нестандартен играч със собствен почерк.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК