Най-големият автогол на Любо Пенев

0

Ако първото впечатление в една кампания е най-важното, то 20-те минути на Любо Пенев в „120 минути“ са по-фатален автогол и от онзи, който си заби с Франция на европейското.

Любо Пенев с лъжа за 7 милиона

През цялото време на интервюто Любо остави впечатлението на ученик, който вдигнал ръка да бъде изпитан, но няма какво да каже. Подмина въпроси за клубовете, финтира темата за бъдещето на националния отбор, изобщо не навлезе в конкретика за това кои са хората, стоящи зад него или тези, с които смята да работи при хипотетично спечелени избори. По ирония на съдбата някъде по същото време анонсираният като потенциален коалиционен партньор Христо Стоичков си направи самоотвод по БНТ с думите: „Конгресът на БФС въобще не ме интересува.

Любо бе толкова не на място в студиото като кандидат -президент, че дори програмата пред него нямаше как да му подскаже. Чичовото така и не откликна на подканата на водещия да каже кой стои зад кандидатурата му, поне официално. Дали не помни, че това е Черногорец (Ноевци), дали пък не се срамува.

Феновете разсипаха Любо Пенев заради мъгляви обещания

Противоречията вилнееха в цялото интервю на Любо и изказванията му и за момент не създадоха чувство за сигурност и доверие у потенциалния гласуващ. Нестабилно, неориентирано, непроверено. Това бе усещането около Любо. Наскоро и един от най-интелигентните хора във футбола ни – Лъчо Танев, направи зашеметяваща дисекция на знаменития ни голмайстор. И е прав. Защото на 50 години Любо не може да се държи като обладан от хормони тийнейджър, а трябва да се идентифицира -треньор ли иска да бъде, шеф на клуб ли, президент на футбола…

От една страна Чичовото обясни, че големите ни клубове са в криза, хвърляйки къде индиректно, къде директно вината върху управлението на БФС. От друга -обясни, че не може да се бърка във вътрешните работи на клубовете, а и не е наясно с проблемите им. Е?!?! Къде е истината и каква е функцията на БФС в случая?

Любо Пенев: Трябва кардинална промяна, може да поканя Стоичков! Кандидатурата ми не е отмъщение (ВИДЕО)

Още по-шокираща бе препратката, че законите и правилата ще се спазват благодарение на… ФИФА и УЕФА. Те щели да спускат директиви? Цялата работа заприлича малко на онзи способ от древногръцкия театър – Deus ех machina, в който Бог бива спуснат със специален механизъм на сцената, за да разреши неразрешима ситуацията. Трябва да сме сигурни, че при Любо ситуации ще има, но бъдете сигурни, че Deus няма да има. Всъщност спускане от УЕФА и ФИФА ще има, но става дума за различни фондове, по различни програми. И ще е логично да приемем това за основен мотив.

Всъщност единственото ясно послание от 20-минутката на Любо бе по отношение на периода му в националния. „Имаше схеми, дузпи. Бием нагоре. Още не можем да намерим топката“. Явно на Любо още му мирише на заговор покрай онази дузпа на Попето. По-силно обаче мирише тази кандидатура. Засега мирише, но може и да пари! Като онази супа…

Източник: Христо Георгиев/ „Меридиан мач“

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]