Над 20 бона взима помощник на „Армията“?

0

Кондиционният треньор на ЦСКА-София Томас Нойберт може да получава заплата над 10 000 евро. Това

[sociallocker id=5830]

пише ру­мънското издание „Prosport.ro“, което се позовава на собс­твеника на Стяуа Джиджи Бекали. Според колоритния бос, той му е пред­ложил 10 000 евро месечно възнаграждение, но Нойберт е предпочел да отиде в ЦСКА-София, защо­то там щял да полу­чава повече. След като бившият тре­ньор в Литекс се озовава на „Армия­та“, от Стяуа завеж­дат дело срещу него, което е за умопом­рачителните 300 000 евро, тъй като така­ва е освобождаваща­та клауза, която е за­писана в договора му.

„Аз никога не съм питал за пари или подобни неща и за­ради това съм тъ­жен, че Стяуа ме съ­ди. Те не приемат моето разтрогване на договора с клуба. Вече загубиха три пъти във федерация­та и сега нещата се решават в спортния арбитражен съд в Лозана. А това е шо­киращо, защото този съд е съвсем друго нещо. Имам право да разтрогна, както е и в цяла Европа, след като депозирам предизвестие около месец преди да си тръгна“, коментира самия Нойберт пред изданието.

„В последните десет дни, особено след загубата на Стауа от Динамо Букурещ, имам около хиляда съобщения във Фейсбук от феновете на отбора да се завърна в Букурещ. Те ме молят да се върна и се надяват да го направя. Аз отговорих на някои съобщения и им казах, че въпреки че сега съм в ЦСКА, а пре­ди това бях и в Ал Хилал, сърцето ми винаги е било в Стяуа. Обичам Буку­рещ, обичам Румъ­ния, това е моят дом. Искам да по­могна на Стяуа, но не мога да кажа, че ще се върна. Дали си тръгнах от Стяуа зад гърба на Джиджи Бекали? Аз исках да напусна по един нормален начин. Три седмици преди да си тръгна исках да говоря с Регекампф. Той обаче така и не намери време за мен. Беше на почивка в Лас Beгас, а аз изявих же­лание да разговаря­ме на четири очи, а не по телефона. В крайна сметка, след като вече беше ясно, че напускам, аз обясних своите при­чини на Регекампф. Тъжен съм, че неща­та се случиха по то­зи начин“, добави Нойберт.

Източник: „Меридиан мач“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]