Морското дерби завърши със самоубийствено реми

0
1

Регионалното морско дерби между Поморие и Созопол завърши наравно 1:1. Този резултат реално не устройства нито един от двата отбора. Особено тежко е положението за Созопол, който има значително по-скромен точков актив от поморийци, и се намира на предпоследно място в класирането. Срещата се проведе при много тежки атмосферни условия, с обилен снеговалеж и силен вятър. Мачът се игра на стадиона в Несебър, като Поморие беше домакин.

През първата част имаше редица положения и пред врати, но поморийци бяха по-настойчиви и владееха повече топката. Пропуски в 10-та и 19-та минута направиха съответно Хаджиев и Лефтеров. Все пак, в 40-ата минута Поморие излезе напред в резултата. След центриране от корнер, Стоян Мантаров с глава прати топката в собствената си врата за 1:0.

През второто полувреме битката продължи. В 50-та минута Ахмедов отбеляза за домакините, но голът бе отменен заради засада. В 80-та минута Мартин Газиев получи втори жълт и съответно червен картон, оставяйки Созопол с човек по-малко. Въпреки това, 2 минути по-късно „небесносините“ изравниха резултата. Любомир Божинов сбърка подаване назад, което бе пресечено от Жил Уолсън. Французинът напредна, преодоля с лекота Мартин Теменлиев и на празна врата не сгреши, оформяйки крайното 1:1. Така Поморие и Созопол не успяха да се победят във вълчия студ, като си поделиха по една точка.