Младите ни лъвчета паднаха и от Германия

0

Националният отбор на България до 19 години загуби с 0:3 от Германия във втори мач от група „Б“ на Евро 2017 в Грузия. Тимът на Ангел Стойков игра с човек по-малко, след като Андреа Христов бе изгонен с директен червен картон в 17-ата минута. След неговото нарушение германците отбелязаха второто си попадение от дузпа, което бе дело на Гюл. Преди това Аменидо в 9-ата минута бе точен, след като топката рикошира в крака на Андреа Христов.

На мястото на Иван Тилев веднага влезе Васил Добрев в 21-ата минута, а в 34-ата минута руският съдия Сергей Лапочкин ограби родните таланти. Калоян Кръстев се откъсна от защитата на германците, а когато тръгна да преодолява вратаря на противника Айке Бансен, бе фаулиран от стража. Нашите искаха дузпа и червен картон, но изненадващо поучиха само ъглов удар. Преди това удар на Йорданов бе избит от защитник, а Кръстев с глава не успя да уцели вратата.

Така във втори пореден мач на това първенство отборът на Стойков е ощетен от реферите, след като срещу Англия не бяха отсъдени две дузпи. Първата от тях бе в 5-ата минута, след като защитник изби от голлинията с ръка за моментното 1:1.

Второто полувреме започна с отлична възможност за България. Йорданов обаче стреля над вратата от 17 метра, вместо да подаде на Кръстев, който излизаше сам срещу Бансен.
В 53-ата минута руският съдия даде втора дузпа за Германия. Този път Фриде бе точен и вкара за 3:0. Две минути след това Наумов спаси опасен удар на немски футболист.
Момчетата на Стойков опитаха всякакви начини за да стигнат до гол, но все нещо не им достигаше. Така завърши и мачът.

Младите „лъвове“ са на трето Европейско първенство за тази възраст след 2008 година в Чехия и 2014 година в Унгария, но до този момент имаме голова разлика 0:15 и седем поражение от седем срещи. Интересното е, че в предишните две участия, отново бяхме в група с германците, като и двата пъти отстъпихме с по 0:3, а впоследствие противникът стана първенец на Стария континент.

Тимът на Германия единствен пристигна с чартърен полет в Тбилиси, а освен това цели 26 различни специалисти се грижат за 18-те футболисти на грузинска територия. Към тях има още двама готвачи, които пък готвят отделно за юношие на световните шампиони и техния щаб.

ГЕРМАНИЯ: Айке Бансен, Йонас Бусам, Доминик Франке ,Юлиан Шабо, Гьокхан Гюл, Денис Гайгер, Аймен Баркок, Сидни Фриде, Етиен Аменидо, Робин Хак, Гьоркем Салам,
Резерви: Маркус Шуберт, Матс Кьолерт,Максим Авуджа, Давид Раум, Феликс Гьотце, Боте Баку, Тобиас Варшевски
Селекционер: Франк Крамер
БЪЛГАРИЯ: Даниел Наумов, Петър Генчев, Андреа Христов, Петко Христов, Ангел Лясков, Георги Янев, Ивайло Найденов, Иван Тилев (21-Васил Добрев), Георги Русев, Томислав Йорданов, Калоян Кръстев
Резерви: Димитър Шейтанов, Мариан Димитров, Светослав Ковачев, Матео Стаматов, Ивайло Климентов, Станислав Иванов
Селекционер: Ангел Стойков
Червен картон: Андреа Христов (17)
Жълти картони: Русев, Найденов, Гюл
Стадион: „Тенгиз Буржанадзе“, Гори – 4000 зрители
Съдия: Сергей Лапочкин, Русия
ГЛЕДАЙ НА ЖИВО