Младежите на България загубиха от Дания и останаха зад борда на Евро 2017 (ВИДЕО)

0

Младежкият национален отбор на България  загуби с 0:3 домакинството си на Дания. По този начин „лъвчетата“ загубиха шансовете си за класиране на Евро 2017. В последния си мач от групата възпитаниците на Антони Здравков посрещат Румъния.

Гостите натиснаха от самото начало и логично откриха още в 13-ата минута. Кристиян Малинов извърши фаул в собственото си наказателно поле, за което реферът отсъди дузпа. От бялата точка Ингвартсон беше безпогрешен за 0:1. В 28-ата минута „червеният динамит“ удвои аванса си, след като Китанов се размина с топката и на празна врата Ингвартсон не сгреши. Отлична възможност за България да намали изоставането си се откри пред Юлиян Ненов, който пусна топката покрай вратаря, но тя премина до гредата. Холст пък изби от голлинията удар на Радослав Терзиев.

Хьоберг направи уникално спасяване в началото на второто полувреме, избивайки удар от непосредствена близост на Милчо Ангелов. Малко след като бе изминал час игра, Дания предреши крайния победител. Ингвартсен остана сам срещу Китанов и безпроблемно оформи своя хеттрик и класическата преднина на Дания. Нисен пък пропусна да направи 4:0 за гостите, след като ударът му се отклони в лявата греда.

Състав на България: Китанов, Орачев, Гълъбов, Попадийн, Гамаков, Ангелов, Малинов, Терзиев, Василев, Р. Цонев, Ненов

Състав на Дания: Хьоберг, Холст, Макс, Бангард, Блаберг, Норгард, Хюлсагер, Кристенсен, Ингвартсен, Андерсен, Нилсен

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК