Митко Събев в тежък конфликт с кмета на Бургас

0
-
-

Босът на ПСФК Черноморец Митко Събев е в доста сериозен конфликт с кмета на Бургас Димитър Николов,

[sociallocker id=5830]

научи KotaSport.com. Двамата не могат да се договорят за начина, по който трябва да се подходи към акционерното дружество, в което равно участие по 50 процента имат Община Бургас и Петрол Холдинг. Проблемът се заплита и от плачевното състояние на стадион „Черноморец“, който е апортиран в АД-то, както и от колосалните дългове и загуби, натрупани през годините. Един от най-големите кредитори е именно Събев и фирми около неговата сфера на влияние.

Събев е готов да върне отново стадиона на общината, но срещу определени действия от страна на кмета и местния парламент. Първото условие е 14-те декара общинска земя на стадион „Лазур“ да бъдат дадени на Събев. Той настоява да бъде сменен статутът на спортното съоръжение и след това да се гласуват ПУП-ове за застрояване на земята. Срещу това Събев ще се откаже от вземанията си спрямо футболния клуб и ще върне стадион „Черноморец“.

На този етап обаче кметът Николов не е склонен да сключи подобна сделка. Двамата са имали няколко срещи, но до конкретна договорка не се е стигнало. Това е обтегнало много отношенията между двете страни.

В същото време, както вече KotaSport.com информира, стана ясно, че спортни зали на територията на стадиона вече са обявени на търг от съдия-изпълнителя Делян Николов. Става въпрос за залите по борба, щанги, лека атлетика и бокс. Тяхната цена е определена на 448 хиляди лева, но на този етап няма желаещи за покупка. Така казусът се затяга още повече.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]