Мисия „Преобразяване“ за Лудогорец върви успешно

0

Напук на повечето очаквания Лудогорец не загуби от Истанбул Башакшехир. Факт е, че домакините, които ползват огромни протекции в Турция, имат отличен състав като имена, който за малко не стана шампион през миналата година. Но нямат нещо много важно – опит в Европа. Поотделно почти всеки един от техните играчи е натрупал голям брой срещи в турнирите, но като цяло този тим прави първите крачки в своята евроистория. Това бе плюсът на Лудогорец, от който родния шампион се възползва.

След нулевото равенство със Судува се чуха доста гласове против стила, който Димитър Димитров се опитва да наложи в Разград. От самото си създаване в този вид „орлите“ винаги са били синоним на атакуващия футбол. Сега обаче виждаме нещо друго – компактен отбор, който играе солидно в защита и разчита на контраатаки. Само ще споменем, че играчите на Истанбул Башакшехир са владели топката в 64% от времето.

Т.е. -мисия „Преобразяване“ засега върви успешно. Този стил е нещо съвсем нетипично за Лудогорец, които излизаха да се надиграват дори срещу Арсенал и Реал Мадрид като гости. Разбира се, за това платиха висока цена.

Промяната на стила на разградчани явно ще бъде в плюс за тима в срещи, в които и равният е успех. Така беше в Истанбул, така ще е и срещу Хофенхайм на 28 септември. Но какво да очакваме от Лудогорец, когато ще трябва да се води играта, да се вкарват голове и да се създават положения? Херо наистина ще спечели много, ако успее да накара футболистите си да се защитават както срещу турския вицешамшпион и да атакуват както обичайно. Тогава без съмнение Лудогорец ще мечтае да излезе от тази крива група.

Факт е, че Димитър Димитров успя да преобрази тима в дефанзивен план. Сисиньо и Натанаел вече не играят като втори крила, Моци не е толкова хазартен, докато Пластун изглежда като преобразен. Гуралски пък намира себе си в подобна схема, където неговата агресия върши много работа. Страхотни футболисти като Адебайор, Елиа, Емре, фрай, Ердинч и Мосоро реално се блъскаха в „зелената“ стена, облечена в бяло.

Няма как да не обърнем внимание и на пропуска на Жоао Пауло. В пъти по-големи футболисти са изпускали по-чисти ситуации. Бразилецът не бива да бъде винен, защото играе рядко и това няма как да не даде отражение, факт е, че Лудогорец не игра лошо при своите атаки при все че ги нямаше Марселиньо и Мисиджан. С тях нещата ще са различни, в това можем да бъде сигурни.

Източник: Теодор Борисов/ „Меридиан мач“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК