Милен Александров- българският гладиатор на родно ръгби

0

Човек като гледа бургазлията Милен Александров има чувството, че гледа ръгби от друго измерение. Индивидуалната класа, спортната злоба и жертвоготовността му за съотборниците от „Ботев“ /Бс/ го правят истински предводител на силовия спорт. Такова поне мнение надделява сред специалистите. Мнозина си мислят, че Милен е американски възпитаник и е изучил до съвършенство т. нар. ръгби азбука отвъд Океана. Но това изобщо не е така!

Той е изцяло наш възпитаник и е един от пионерите на този спорт у нас. Като състезател, прави всичко възможно ръгбито да се наложи включително и сред подрастващото поколение. Той самия е родител и е фен на максимата: „По- добре децата да се занимават със спорт, за да не мислят за глупости“.

Има резон! Спортът в комбинация с ученето, ангажира и мотивира ежедневието на децата и те загърбват вредните навици и пороци в наше време. Идеолог е на национални и международни състезания. Последното от тях бе в Слънчев бряг тази събота- насред плажа. Емоциите и адреналина бяха на високо ниво, като участие взеха състезатели от двата пола в две възрастови групи. Милен Александров заслужи индивидуален приз за най- полезен ръгбист в плажната надпревара при мъжете, а Теодора Видева спечели при дамите.

Участие взеха отборите на „Диви котки“ Ихтиман, „Ботев“ /Бургас/, „Локомотив“ /Сф/, Галац- Румъния, „Балканските котки“ /Берковица/ и „Янтра“ /Габрово/. „Това е пътя. Много скоро България ще се превърне в балканска сила и живот и здраве европейска. Проблемът е, че този спорт не е приоритетен за държавата и всеки отбор се блъска много за да съществува. Нужна е работеща концепция и аз лично съм готов да участвам в изготвянето й“ каза гладиатора на родното ръгби Милен Александров.

Uniconbg.com