Милан сензационно изхвърча от евротурнирите?

0
-
-

Италианският гранд Милан може да бъде изключен от европейските клубни турнири заради нарушаване на финансовия феърплей, пише испанския вестник „Марка“.

Миналата седмица ръководители на Милан са посетили щаб-квартирата на УЕФА, където са се опитали да разяснят ситуацията и да избегнат наказания.

Според източници от УЕФА генералният директор на Милан Марко Фасоне не е успял да убеди никого за нищо от намеренията, които има.

Европейската футболна централа не е уверена, че Милан е платежоспособен клуб, особено във връзка с текущите резултати на първия тим.

По документите, които са предоставени, излиза, че Милан иска да подобри финансовата си стабилност с влизане в групите на Шампионската лига, но за момента „росонерите“ са далече от тази цел.

В тази връзка Милан може да бъде глобен или отстранен от участие в европейските клубни турнири.

В момента тимът се състезава в Лига Европа, а в първенството на страната заема 7-о място в класирането след 13 мача и изостава на 11 точки от местата за попадане в Шампионската лига.

Източник: БТА

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]