Мениджърска война подпали „Армията“

0
-
-

Капитанът на ЦСКА-София Божидар Чорбаджийски стана главен герой в мениджърска война.

От едната страна стои голяма холандска агенция, която работи с гранда Аякс, а от другата – фирма, която е много близка до ръководството на клуба, пише „Меридиан мач“. Интересът на холандците е повече от сериозен.

Те са го гледали за пръв път по време на историческата победа с 2:0 над Холандия през пролетта.

Те също така са посетили родната столица за още два мача – успехът с 3:2 над Швеция на „Васил Левски“, както и победата на ЦСКА-София над Локо (Пд) с 4:1. Всичко това ясно показва че техните намерения са много сериозни. Ако Чорбаджийски парафира, то холандците със сигурност ще могат да му уредят трансфер в солиден западноевропейски клуб. Разбира се, ако от „Армията“ го пуснат.

Иначе през годините настоящето ръководство на ЦСКА-София, което преди това дълги години дърпаше конците в Литекс, често е убеждавало играчи на клуба да подписват с „приятелска“ агенция.

Така за години напред футболистите докарват сериозни приходи на въпросната фирма.

Привличането на Алекс Барт също не е случайно.

Ясно е, че французинът е класен бранител, като за това говорят шестте му титли на България. Той със сигурност не е дошъл на „Българска армия , за да стои резерва.

Иначе израстването на Чорбаджийски през последната година е повече от сериозно. Той стигна от „В“ група до националния отбор, където вече е твърд титуляр.

„Червеният“ юноша е единственият играч, останал от автентичния клуб в ЦСКА-София.

Заради силните му игри е логично, че интересът към него е голям и нищо чудно в скоро време Чорбаджийски да смени своя отбор. По-интересно към момента обаче е кой ще бъде неговият нов мениджър -въпросните холандци или близката до „Армията“ фирма.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК