Марадоната от Бургас, след трансфера в ЦСКА 1948: Идвам в най-великия български клуб! (ВИДЕО+СНИМКИ)

0

Михаил Георгиев има близо 100 мача в професионалния футбол и отдавна е в полезрението на ЦСКА. Затова и ръководството влезе в контакти с борбения халф, минути след като той разтрогна договора със Созопол. Мишо прие бързо офертата на армейците и вече може да бъде представен официално като футболист на ЦСКА.

– Добре дошъл, Мишо! Как се стигна до преминаването ти в ЦСКА?

– Стана изключително бързо. Разтрогнах договора си на 31 януари в 9,30 часа. В 10,30 часа от ръководството на ЦСКА ме потърсиха. Не очаквах, но с най-голямо удоволствие се съгласих да дойда в най-добрия клуб в България.

– Мнозина ще се учудят, тъй като става въпрос за слизане с една дивизия надолу, а и се местиш от морето в София?

– Идвам в най-големия клуб в България, с многобройна публика. ЦСКА е с големи амбиции. Лятото ще влезем в „Б“ група и ще дам всичко от себе си да се върне там, където му е мястото – да се върне в „А“ група.

– Имаше ли възможност да следиш мачовете на ЦСКА, макар че обикновено по същото време са и срещите на Созопол?

– Не, за съжаление, но следих изявите на отбора по интернет. Валентин Илиев е успял да създаде определено добър екип.

– Тази сутрин направи първа тренировка, как ти се видя?

– Много добре.  Момчетата ме приеха отлично. Живот и здраве – събота заминаваме на лагер. Продължаваме подготовката.

– Да се представиш чисто футболно – къде е силната ти позиция на терена?

– Чувствам се най-добре като халф, но съм играл и като ляв външен. При всички случаи в средата на терена се представям най-добре. Изпълнявам по-дефанзивни функции. Предпочитам да подавам, отколкото да опитвам да бележа. Но ако се отдаде шанс – стрелям.

– Най-дългата ти професионална кариера е в Созопол, но откъде всъщност тръгваш във футбола?

– Юноша съм на Нефтохимик, после се прехвърлих в школата на Черноморец. Там срещнах човека, който оказа най-голямо влияние върху кариерата ми – Владо Стоянов. Знаете, бивш голмайстор на „А“ група. Завинаги ще съм му благодарен. Качиха ме в мъжкия тим на Поморие, но там получих тежка контузия. Последва преминаването в Созопол.

– Наистина ли преди година си бил пред трансфер в елита – във Верея?

– Да, искаше ме Александър Томаш. Ръководствата обаче не се разбраха и останах в Созопол. Но така е било писано. Изключително съм щастлив , че съм в ЦСКА и ще дам всичко от себе си.

– Откъде  идва прякорът Марадоната от Бургас?

– (смее се бурно). Измислиха го моите колеги от Созопол, повечето вече не са в отбора. Не знам защо, наподобявам им нещо…Просто започнаха в един момент.

– Разкажи нещо повече за себе си извън терена?

– Ерген съм. Имам сестра, която днес ме направи вуйчо!

– Честито!

– Благодаря. Казва се Калоян, мъжкар. Хубавите новини продължават. Вчера пристигнах в София да играя за ЦСКА, днес станах вуйчо. Какво по-хубаво от това!

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]