Манчестър Юнайтед спечели Лига Европа (СНИМКИ+ВИДЕО)

0

Отборът на Манчестър Юнайтед победи Аякс на финала за Лига Европа е спечели трофея. По този начин клубът добавя и 23 милиона евро към банковите си сметка. Това е сумата, която е заработена от наградните фондове и и тв и маркетинговите права в турнира. За сравнение – през тази година най-добрите отбори в Шампионска лига ще заработят около 70 милиона евро.

Първата възможност на днешния мач в Стокхолм се отвори пред Фелайни в 9-та минута, но той изтърва от непосредствена близост След още 9 минути обаче Пол Погба откри резултата след слаб, но коварен удар по земята. В 24 -та минута Антонио Валенсия стреля силно, но вратарят на Аякс отрази.

Малко след подновяването на играта Хенрих Михтарян удвои резултата, засичайки силна топка към вратаря Онана. Въпреки негативният резултат Аякс упражни натиск срещу значително по-скъпите звезди на Манчестър.Битката се водеше постоянно за всеки метър на терена. Футболистите на Мауриньо обаче показаха голямо хладнокръвие и успяваха да се справят с агресията на младите холандци. Личеше си и значителният опит, който играчите имат натрупан от тежките битка във Висшата лига на Англия. В крайна сметка Манчестър Юнайтед спечели засбужено нова европейска купа, което е все пак малка компенсация за лошото представяне в първенството. През следващата година пък тимът ще играе в Шампионска лига. Това ще даде възможност за нова изява и на Жозе Мауриньо, както и възможност да се осигури по-висока приходна част в бюджета на футболното дружество.

Снимки: twitter.com/europaleague

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК