Малки „акули“ стигнаха финал на международен турнир

0

Детско-юношеската школа на ФК Черноморец 1919 записа силно участие в турнира „Балканика къп”.

[sociallocker id=5830]

Надпреварата се проведе в Сандански. В нея се впуснаха родените през 2005 година и 2006 година „акули”, водени от Петър и Пламен Младенови.

Родените през 2005 година стигнаха до финала на турнира. В последния мач те срещнаха състава на Царско село. Бургазлии изпуснаха куп положения пред противниковата врата и, въпреки че бяха по-добрият отбор през целия двубой, загубиха с 0:1. В груповата фаза „сините” се наложиха с 1:0 над Вардар (Скопие) и с 5:0 над Локомотив (Пд). Те допуснаха и едно поражение – с минималното 0:1 от Локомотив (София). На полуфинала пък талантите от бургаската школа се справиха със столичния Славия, побеждавайки с 1:0.

По-малките „сини” таланти, родени през 2006 година, завършиха на 6-о място в крайното класиране. В групата „акулите” стигнаха до класически успех с 3:0 над Векта (Пд) и разгромна победа над домакините от Вихрен (Сандански) с 9:1. Единствената загуба дойде от Витоша с 2:3, която обаче коства на отбора място на полуфиналите. В спор за 5-6 място, Черноморец водеше до последната секунда на Локомотив (Пд), но допусна изравняване. Последва директно изпълнение на дузпи, като „смърфовете” бяха по-точни от бялата точка.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]